Американският президент Джо Байдън заяви в понеделник, че няма нужда от

...
Американският президент Джо Байдън заяви в понеделник, че няма нужда от
Коментари Харесай

Байдън успокоява: Омикрон не е повод за паника

Американският президент Джо Байдън съобщи в понеделник, че няма потребност от нови Covid  ограничавания поради новия вид Омикрон и появяването му не е причина за суматоха, заяви telegraph.co.uk. Той предвижда, че разновидността ще доближи и до Америка.

" Този ​​вариант е причина за безпокойствие, а не за суматоха, сподели Байдън. Ако хората са имунизирани и носят маската си, няма потребност от блокиране. Ще се борим с този вид благодарение на науката, а не с безпорядък и комплициране, сподели той. Днес имаме повече принадлежности за битка с разновидността, в сравнение с в миналото сме имали преди - до ваксини за деца. Преди година Америка се бореше против първия вид на Covid, продължи Байдън. Победихме този вид и по-късно бяхме наранени от доста по-мощната опасност - разновидността Делта. Но ние предприехме дейности и в този момент виждаме по какъв начин смъртните случаи от него понижават. Ще победим и този нов вид. "

В същото време обаче, Байдън понесе удар от съда в Съединени американски щати, който в понеделник блокира желанията на администрацията да наложи наложителната ваксина против COVID-19 за здравни служащи в 10 щата.

Окръжният съд на Съединени американски щати за Източния окръг на Мисури издаде предварителна възбрана за заповедта, която изисква здравните служащи да бъдат имунизирани до 4 януари. Временното решение произтича от делото " Мисури против Байдън ".

Предварителната възбрана се ползва за медицински заведения в щатите Аляска, Арканзас, Айова, Канзас, Мисури, Небраска, Ню Хемпшир, Северна Дакота, Южна Дакота и Уайоминг.

10-те щата съдиха администрацията на Байдън, като настояват, че заповедта за наложителна имунизация е противоконституционен.

Припомняме, че при започване на ноември, Апелативният съд на Съединени американски щати спря действието на наложеното от президента условие за наложителната имунизация на чиновници на огромни компании.

Съдът се базира тогава на " съществени законодателни и конституционни " нарушавания, породени от откритото условие.

Решението на съда е реакция на взаимна петиция на няколко компании, правозащитни групи, както и на представители на щатите Тексас, Луизиана, Мисисипи, Южна Каролина и Юта.

По-рано Белият дом подреди на към 84 милиона чиновници от частни компании в страната да бъдат имунизирани против ковид или постоянно да се подлагат на проби до 4 януари 2022 година Както следва от заповедта, тази мярка е предопределена за предприятия с личен състав от 100 или повече души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР